La Generalitat estrena un bot amb informació sobre el coronavirus a WhatsApp
La crisi del coronavirus

La Generalitat estrena un bot amb informació sobre el coronavirus a WhatsApp

10.04.2020 | 12:02

La Generalitat ha llançat aquest divendres un bot (programa informàtic que efectua automàticament tasques repetitives a través d'Internet) a WhatsApp que ofereix informació "oficial i veraç" sobre el coronavirus. Segons ha informat aquest divendres la Generalitat en un comunicat, l'objectiu del nou servei d'atenció ciutadana gratuït, llançat pel departament de la Vicepresidència, d'Economia i Hisenda i el de Salut és "facilitar que aquesta informació oficial arribi a molta més gent i es pugui compartir ràpidament".

També pretén "ajudar a combatre la desinformació i la viralització de notícies falses en les plataformes de missatgeria instantània proporcionant informació de fonts oficials". Aquest servei automatitzat proporciona continguts principalment de salut i protecció civil, com dades d'afectats, consells o mesures per al confinament, però també d'altres informacions pràctiques relacionades amb l'evolució de la pandèmia.

El bot de WhatsApp s'ha desenvolupat amb la col·laboració de l'empresa Hubtype i, amb aquesta iniciativa, el Govern ha volgut "sumar-se a la llista d'organitzacions governamentals de tot el món que, en la seva lluita contra el coronavirus, han apostat per estar presents en una de les plataformes més populars de missatgeria instantània".

Per activar aquest servei cal descarregar-se l'aplicació WhatsApp al telèfon mòbil o obrir la versió web en un navegador, fer clic a l'enllaç https://gen.cat/whatsapp o afegir el número +34681012012 en els contactes, iniciar un xat amb la paraula 'Hola' i escriure i enviar el número de la llista de temes que es volen llegir.