Moren 4 interns de les residències d'Olesa, que ja sumen 18 morts
La crisi del coronavirus

Moren 4 interns de les residències d'Olesa, que ja sumen 18 morts

31.03.2020 | 10:51

Quatre usuaris de les residències de Santa Oliva i Sant Agustí d'Olesa de Montserrat, dos de cadascuna, han mort per coronavirus i ja són 18 els interns d'aquests centres que han mort, segons ha informat aquest dilluns l'Ajuntament.

En un comunicat, l'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, ha lamentat que el virus segueix impactant entre la gent gran i, sobretot en aquestes dues residències, i ha assenyalat que les xifres són "esfereïdores". L'alcalde també ha manifestat la seva preocupació per l'estat de salut de 10 interns més de la residència Santa Oliva amb símptomes lleus que estan sota control mèdic.

Riera ha lamentat que no estiguin arribant els test de coronavirus a tots els interns i la plantilla, que és un dels compromisos de la Generalitat, després d'una reunió entre l'Ajuntament i els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies. L'alcalde ha subratllat que els test "són clau per controlar exactament la situació en tots els geriàtrics del municipi i altres centres residencials".

Pel que fa al personal de les residències, a la Santa Oliva la situació s'ha "estabilitzat" gràcies a la reorganització de la plantilla i la incorporació de cinc persones i a la Sant Agustí també s'ha incorporat una persona. "No obstant això, segons manifesten a l'Ajuntament les direccions dels dos centres, es necessitarien noves incorporacions", ha assenyalat el consistori.