El Govern fixarà preus màximsa les funeràries per evitar abusos

El Govern fixarà preus màxims
a les funeràries per evitar abusos

30.03.2020 | 09:40

El Govern ha acordat fixar preus màxims en la prestació bàsica dels serveis funeraris durant la pandèmia del coronavirus, per tal d'evitar abusos i garantir les prestacions bàsiques.Així ho ha informat aquest divendres la consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, en una roda de premsa telemàtica després d'una reunió extraordinària del Consell Executiu, també per videoconferència. Budó ha indicat que, mentre duri la pandèmia, s'ha d'assegurar una prestació de serveis funeraris "de forma contínua i universal", garantint la salut i evitant riscos de contagi per Covid-19.
Amb aquesta finalitat, el Govern ha d'establir un preu màxim per garantir que s'ofereix a tothom les prestacions bàsiques per acomiadar els familiars difunts, ha afirmat. Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que no s'ha establert un preu concret, perquè s'haurà de treballar amb el món municipal per tal de determinar quin és el més adequat.
Per la seva part, Asfuncat, Associació d'empreses de serveis funeraris de Catalunya, ha "lamentat" la decisió de la Generalitat i ha demanat ajuda, com equips de protecció. Aquesta associació ha lamentat que el Govern anunciï un decret de mesures "sense preavís a les funeràries de país" i recorda la relació "permanent" que mantenen amb totes les autoritats amb les que intercanvien informació "de manera constant". Denuncien que tampoc han tingut acollida altres peticions de recomanacions a la ciutadania amb relació als serveis funeraris, "al·legant falta de competències en la situació actual d'alerta".