El Govern suspèn les activitats amb més de mil persones durant quinze dies
La crisi del coronavirus

El Govern suspèn les activitats amb més de mil persones durant quinze dies

11.03.2020 | 11:21

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dimecres que a partir de demà dijous i durant quinze dies, prorrogables segons les circumstàncies, queda suspesa o ajornada tota activitat que reuneixi més de mil persones, sigui a porta oberta o tancada.

El president ha comparegut en una roda de premsa al Palau al costat del conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, després d'encapçalar a primera hora la reunió del Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel coronavirus. Torra ha informat que s'ha passat de la fase de prealerta a la d'alerta i ha avisat que "és possible que en les pròximes hores calgui prendre mesures més dràstiques i contundents que fins ara".

Altres de les decisions preses en la reunió d'aquest matí del Procicat és que els esdeveniments esportius, professionals o no professionals, se celebrin a porta tancada i que reunions amb menys de mil persones es duguin a terme amb una ocupació màxima d'un terç de l'aforament del recinte que els acullen, de manera que es respecti una distància suficient entre els assistents.