El coronavirus fa caure un 20% els turistes a Barcelona i anul·la congressos
La crisi del coronavirus

El coronavirus fa caure un 20% els turistes a Barcelona i anul·la congressos

11.03.2020 | 04:00

El turisme i els congressos són dos dels sectors més afectats pel coronavirus, perquè des que va començar l'epidèmia, el nombre de turistes que arriben a Barcelona ha caigut un 20 per cent, segons indica el president de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), Martí Sarrate. Així mateix, els esdeveniments cancel·lats o ajornats no han deixat d'augmentar des que es va suspendre el Mobile World Congress (MWC).

El mercat asiàtic és el més afectat per aquesta situació; sobretot els turistes provinents de la Xina, el Japó o Corea, encara que també s'ha notat un descens d'americans.

Els asiàtics són precisament els turistes de més poder adquisitiu i l'any passat es van consolidar com la principal nacionalitat per despesa de compres a la ciutat, sobretot en el sector del luxe.

Des de la proliferació de l'epidèmia, els catalans també han disminuït els seus viatges a Àsia i han apostat per altres destinacions com l'Àfrica, els Estats Units o l'Amèrica Llatina.

Els hotels, restaurants i comerços s'estan veient molt afectats per la disminució dels viatges i, segons fonts consultades per Efe, alguns hotels i restaurants del centre de Barcelona estan "pràcticament buits".

Gabriel Jené, el president de Barcelona Oberta, associació que agrupa els principals eixos comercials i turístics de la ciutat, ha assegurat que el descens de compradors s'està notant bastant a les zones de més afluència turística; entre elles passeig de Gràcia i tot el centre de Barcelona, la Barceloneta o el Born. També els centres comercials estan registrant un menor nombre de clients, perquè, en general, el comprador "està més expectant".

L'Associació Professional de Guies Turístics de Catalunya (APIT Barcelona) ha confirmat així mateix "una forta caiguda" en les reserves de guies turístics a Barcelona per a aquest mes de març, una situació que atribueix directament al risc de contagi per coronavirus.