Una dona obsequia el seu gos amb una llaminadura.
Estudi mascotes

El 70% dels espanyols explica secrets als seus gossos

03.03.2020 | 11:58

El 70% dels espanyols es confessa amb el seu gos i li explica coses que no li diu a ningú més, segons un nou estudi de la Fundació Affinity.

Segons ha informat la fundació en un comunicat, la majoria dels espanyols reconeix donar mostres d'afecte al seu gos, ja que un 87% admet abraçar-lo i el 69% fins i tot fer-li petons.

La Fundació Affinity és una entitat privada sense ànim de lucre que desenvolupa projectes d'acció social, especialment en temes d'abandonament, adopció i Teràpies Assistides per Animals de Companyia.

L'estudi, que ha estat elaborat en col·laboració amb la Càtedra Fundació Affinity Animals i Salut del Departament de Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), pretén aprofundir sobre el vincle entre les persones i el seu animal de companyia.

La directora de la Fundació Affinity, Isabel Buil, ha explicat que aquest vincle sentimental entre els animals i els seus amos es deu al fet que "per a la majoria de les persones el seu gos o el seu animal de companyia és un membre més de la família", de manera que "es converteix en un amic fidel que sempre està al nostre costat".

De fet, l'estudi revela que el 80% dels espanyols reconeix que la presència del seu gos els ha ajudat a superar un moment difícil de les seves vides, una dada que reforça la idea del vincle emocional entre l'animal i l'amo.

Segons els resultats, només el 26% de la mostra considera que tenir un gos suposa un cost econòmic elevat, mentre que un 58% no els molesta haver de canviar els seus plans per tenir cura del seu gos.

L'estudi, que també s'ha dut a terme amb la voluntat de trencar mites, ha desmentit que les persones estableixin vincles més emocionals amb els gossos que amb els gats.