El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra.

La taula de governs sobre Catalunya es reunirà el 26 de febrer a la Moncloa

21.02.2020 | 04:00

La taula de diàleg entre governs sobre el futur de Catalunya es reunirà al Palau de la Moncloa el proper dimecres 26 de febrer a la tarda. En una carta enviada ahir dijous al president de la Generalitat, Quim Torra, el cap de Govern, Pedro Sánchez, li comunica que accepta aquesta data per a la reunió després que Torra l'informés que per motius d'agenda no podria reunir-se amb ell dilluns que ve i li proposés cinc dates alternatives, entre elles aquest 26 de febrer.

A falta que es confirmin oficialment tots els seus integrants, per part del Govern central, a aquesta taula hi seran el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i el ministre d'Universitats, Manuel Castells.

Així mateix, el president del Govern central, Pedro Sánchez, va apostar ahir per començar a parlar amb la Generalitat, a la taula de diàleg entre les dues administracions, de les qüestions que puguin portar a un acord de manera "fàcil", i no anar ja buscant les "conclusions". En declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en el Consell Europeu, Sánchez va fer aquesta reflexió en ser preguntat per les qüestions de les que vol parlar el president de la Generalitat, Quim Torra, a la taula que es constitueix el pròxim dimecres 26 de febrer.

Format
"El més important és que parlem en primer lloc de les coses en què podem arribar a un acord de manera molt més fàcil", va dir el president del Govern espanyol des de Brussel·les. I també va assegurar entendre que al president de la Generalitat, Quim Torra, pugui no agradar-li el format de la taula de diàleg, però la pròpia constitució d'aquest òrgan ja és una cosa "substantiva" i el Govern central hi acudeix amb "el millor esperit" i la "màxima voluntat", va declarar.