El fiscal veu "mal gratuït" en l'assassinat d'un guàrdia urbà de Barcelona

El fiscal veu "mal gratuït" en l'assassinat d'un guàrdia urbà de Barcelona

04.02.2020 | 04:00

El fiscal del cas de Rosa Peral i Albert López, els guàrdies urbans de Barcelona acusats de matar un company, parella sentimental d'ella, va afirmat ahir que "desgraciadament, el mal gratuït existeix", i veu aquest triangle amorós com una "xarxa de mentides, manipulacions i toxicitat".

Un jurat popular jutja des d'ahir a l'Audiència de Barcelona a Peral i López, en presó preventiva, per als quals el ministeri fiscal sol·licita una pena de presó de 25 i 24 anys, respectivament, com a coautors d'un delicte d'assassinat amb traïdoria.

Els fets enjuciados es remunten al 2 de maig de 2017 quan, segons l'escrit de la fiscalia, els dos acusats van executar un "pla criminal preconcebut" per acabar de "forma violenta" amb la vida de la parella sentimental de la dona, Pedro Rodríguez, al domicili que tots dos compartien a Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Posteriorment, entre la matinada del 2 al 3 de maig, els encausats van introduir el cos sense vida de la víctima al maleter del seu cotxe, i es van dirigir a una pista forestal a l'àrea de l'embassament de Foix, on van calar foc al vehicle que quedar pràcticament carbonitzat per l'acció de les flames.

Durant el trajecte en cotxe cap a aquest pantà, els dos acusats van passar pels voltants de la casa de l'exmarit de la guàrdia urbà encausada per intentar incriminar-lo.