Open Arms demana un port amb urgència

Open Arms demana un port amb urgència

01.02.2020 | 04:00

El vaixell de l'ONG catalana Open Arms, que té 363 migrants a bord després d'efectuar cinc rescats, va demanar ahir de nou un port segur on desembarcar com més aviat millor. Fonts de l'ONG van explicar a Efe que durant la nit es va produir l'evacuació a Itàlia de dues persones que tenien greus cremades i forts dolors abdominals.

Entre ells hi havia un jove somali, de 17 anys, els pares del qual van ser assassinats pel grup gihadista Al-Shabab i cinc dies abans de pujar a la pastera va ser torturat pels traficants libis. Open Arms havia sol·licitat la seva evacuació a Malta, però va ser negada.

L'última operació de rescat en aquests tres dies es va produir durant la nit quan la xarxa "Alarm Phone" va alertar d'una pastera a la deriva.
El vaixell humanitari espanyol, l'únic que a hores d'ara opera en aigües del Mediterrani, va respondre a la crida i va localitzar "prop de cent persones" apinyades en una perillosa embarcació de fusta.

A bord ja duien 282 immigrants salvats en quatre operacions diferents, entre ells tres dones i 38 menors no acompanyats i que procedeixen de països com Sudan del Sud, Gàmbia, Egipte, Senegal, el Txad, Burkina Faso, Guinea i la República Centreafricana.