Glòria provoca danys per 20 milions en la infraestructura ferroviària catalana

Glòria provoca danys per 20 milions en la infraestructura ferroviària catalana

31.01.2020 | 04:00

El temporal Gloria, que va afectar Catalunya la setmana passada, ha provocat danys en la infraestructura ferroviària que ascendeixen a uns 20 milions d'euros, després de detectar desperfectes en pràcticament totes les línies d'ample convencional, segons les primeres estimacions d'Adif.

La demarcació de Girona i el nord de la de Barcelona són les àrees que concentren més desperfectes, amb 52 zones amb danys considerats greus o molt greus.

Segons les primeres estimacions dels tècnics d'Adif, les zones amb danys greus o molt greus es localitzen a les línies Barcelona-Mataró-Maçanet (14 incidències), Barcelona-Vic-Puigcerdà (18 incidències), Barcelona-Sant Celoni-Portbou (14), Barcelona-Manresa (1), Barcelona-Móra la Nova-Saragossa (2), Barcelona-Vilanova i la Geltrú-Sant Vicenç de Calders (2) i Barcelona-Vilafranca de Penedès (1).

Hores d'ara, s'ha restablert la circulació en tots els trams, excepte en el trajecte Malgrat-Blanes, on es va esfondrar parcialment el pont sobre el riu Tordera i encara no se sap quan podrà ser reconstruït.