El conseller d'Interior, Miquel Buch.

Buch diu que la Generalitat rejovenirà el cos de Bombers amb mil efectius en 4 anys

10.01.2020 | 04:00

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que la Generalitat té previst rejovenir el cos de Bombers amb un miler de nous efectius els quatre propers anys. Buch ho ha dit aquest dimecres a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet de Vallès, on ha participat en l'inici del curs que formarà els primers 250 aspirants a incorporar-se al cos.

Buch ha reconegut que el 2018, quan va ser nomenat conseller de l'executiu de Quim Torra assumint la cartera d'Interior, es va trobar amb una situació complicada atès que assumia el càrrec del seu predecessor, Joaquim Forn, ara a la presó. També per l'herència que assegura que va deixar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya arran de la declaració unilateral d'independència, i per la falta d'inversió històrica que ha patit el cos de Bombers.

Els 250 Bombers de la Generalitat que comencen la seva formació bàsica aquest dimecres són "el primer esglaó" en el procés que permetrà "rejovenir el cos", dels quals només vuit són dones. La previsió és que els propers quatre anys es formaran un miler de nous efectius a l'institut molletà, el que farà que els Bombers estiguin "preparats per a resoldre les emergències que pugui tenir el país", segons Buch.