El Constitucional aparca el debat sobre el segon recurs de Junqueras

El Constitucional aparca el debat sobre el segon recurs de Junqueras

12.12.2019 | 04:00

El ple del Tribunal Constitucional ha aparcat fins l'any que ve el debat sobre el recurs d'empara que va presentar Oriol Junqueras contra la negativa del jutge Pablo Llarena de permetre-li acudir a la sessió constitutiva del Parlament, el gener del 2018, després de ser elegit diputat.

Encara que aquest assumpte s'havia inclòs en l'ordre del dia de l'últim ple de l'any, que va començar ahir dimarts i s'estendrà dues setmanes, fonts jurídiques han indicat a Efe que els magistrats han acordat deixar-ho per a principi del 2020 per una qüestió d'organització interna del tribunal, que té sobre la taula altres recursos similars.

Aquest recurs va ser objecte de discrepàncies en el ple de fa dues setmanes, en la mateixa sessió en què es va trencar la unanimitat que havia imperat en el tribunal a l'hora d'abordar el fons dels assumptes relatius a la causa del procés.

El Constitucional va rebutjar llavors per nou vots a tres un recurs del líder d'ERC contra la seva presó preventiva (situació en la qual va estar dos anys) i va frenar la proposta del magistrat Juan Antonio Xiol d'emparar Junqueras en aquest segon recurs.