Rubí

Incendia el pis on vivia amb la seva parella i calcina la gata

12.12.2019 | 04:00

Un rubinenc va mantenir una discussió amb la seva parella -tots dos s'estaven separant després de cinc anys de relació- i va acabar calant foc a l'habitatge on vivien. A conseqüència d'això, l'habitació del fill de la víctima, d'11 anys i que en el moment dels fets no es trobava a casa, va quedar totalment calcinada. La mateixa sort va córrer la gata familiar. A més, el bloc va haver de ser desallotjat pels bombers davant el risc de resultar els veïns intoxicats pel fum.

L'acusat està previst que sigui jutjat avui i dijous per la secció 20 de l'Audiència Provincial pels delictes d'incendi, amenaces i maltractament animal. Pel primer, el fiscal sol·licita 15 anys de presó i un any pel segon i altres dotze mesos pel tercer. També demana al processat indemnitzar amb quasi 26 mil euros a l'asseguradora de l'habitatge de la víctima, que és la quantitat que va haver de desemborsar la companyia pels danys causats pel foc en el pis.

Els fets van ocórrer a Rubí l'agost de 2017, quan l'acusat, que estava en el portal del bloc, i la dona, que es trobava en el pis, van iniciar una discussió pel Whatsapp que va continuar quan la víctima va baixar a l'entrada de l'immoble per a entregar al processat una de les seves pertinences, explica el fiscal en el seu escrit d'acusació.

Una vegada en el portal, l'acusat va cridar i empentar la seva encara parella perquè pugés al domicili amb ell. Davant la negativa d'ella, va ser ell qui ho va fer. Una vegada a l'interior, va fer fora el gos de la víctima, es va quedar amb la gata familiar i va seguir amb la discussió pel Whatsapp, amb expressions del tipus "Puja i no t'ho dic més", "Puja o llenço a la gata per la finestra", "Et cremaré el pis si no puges" i "Tu t'ho has buscat".

Tot seguit, va complir la seva amenaça i va calar foc al coixí del dormitori del fill de la seva parella, que en aquell moment no hi era a casa. El foc es va propagar al matalàs del llit de baix de la llitera i després a tota l'habitació, que va quedar totalment calcinada.

Presó provisional sense fiança
La dona, alertada pel fum, va avisar als Mossos d'Esquadra i aquests als bombers, que en arribar van evacuar als veïns del bloc davant el risc de resultar intoxicats pel dens fum. En les labors d'extinció del foc, els bombers van trobar totalment calcinada la gata familiar. El pis no va patir danys estructurals.

El processat va ingressar a presó provisional sense fiança dos dies després dels fets que l'Audiencia de Barcelona té previst jutjar avui.