El PSC vol reconèixer Catalunya com a nació i Espanya com a estat plurinacional

El PSC vol reconèixer Catalunya com a nació i Espanya com a estat plurinacional

26.11.2019 | 04:00

"Reconèixer Catalunya com a nació i Espanya com un estat plurinacional" és una de les propostes que el PSC inclou en el document marc que el partit vol aprovar en el seu XIV congrés, que se celebrarà entre els dies 13 i 15 de desembre.

El text, publicat a la web del partit, esbossa en les seves 36 pàgines les propostes dels socialistes sobre l'encaix territorial de Catalunya a Espanya, amb una clara aposta pel federalisme, però també per altres qüestions com la llengua, el treball, la emergència climàtica o la inclusió social.

"Una Catalunya unida en la diversitat i ben governada" conforma el primer punt d'aquest document, en el qual diu que Catalunya i Espanya, amb una història "entrellaçada", són "plurals i diverses, un conjunt de pobles amb singularitat pròpia amb llaços socials, culturals i polítics que els han mantingut units".

Espanya, sosté el PSC, és un país modern, plurilingüe i pluricultural, que es fonamenta en la igualtat de drets i la garantia del dret d'autonomia dels pobles que la integren. En aquest sentit, apunta: "Reconèixer Catalunya com a nació i Espanya com un estat plurinacional és la nostra manera d'entendre la nostra unió i la igualtat en la diversitat".