La Guàrdia Urbana de Barcelona desallotja els acampats de plaça Universitat

La Guàrdia Urbana de Barcelona desallotja els acampats de plaça Universitat

21.11.2019 | 04:00

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van desallotjar ahir de matinada les últimes persones que estaven acampades a la plaça Universitat de la capital catalana i van retirar les tendes de campanya, tanques i estris que formaven un campament enmig de la Gran Via.

Desenes d'agents de la Policia Municipal es van personar poc abans de l'una de la matinada a l'acampada i van obligar diverses desenes de joves que encara pernoctaven a les tendes a abandonar el lloc, en una operació que va durar poc menys de mitja hora.

Alguns dels acampats van oferir certa resistència i van llançar objectes als agents, i diversos d'ells van arribar a utilitzar les seves porres per fer retrocedir als joves cap als carrers que connecten amb la plaça.

La intervenció es va saldar amb dues persones detingudes per presumpte atemptat contra l'autoritat, segons fonts de la Guàrdia Urbana. No es van realitzar altres identificacions, després que els Mossos d'Esquadra identifiquessin el dissabte un total de 117 persones.