Detingudes vuit persones que conreaven 7 mil plantes de maria

19.11.2019 | 04:00

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització dedicada al cultiu i la distribució de marihuana a les comarques barcelonines del Penedès i el Maresme. En l'operació han detingut vuit persones i han confiscant una plantació valorada en 1,7 milions d'euros al mercat negre. El dimecres dia 13 es va produir l'entrada i el registre en les instal·lacions des de les quals operava l'organització: dues naus, a Castellví de la Marca i La Granada (Barcelona); i tres domicilis, a Badalona, El Montmell i Tiana.

En el registre es van confiscar més de 7 mil plantes de marihuana i 5 mil euros en efectiu. A més, es va detectar que la instal·lació elèctrica havia estat modificada per millorar la capacitat de cultiu de les plantes.

Les vuit persones detingudes, de nacionalitats espanyola, colombiana, holandesa i surinamesa, van passar a disposició del jutge, que va ordenar la presó provisional per a sis d'elles i la llibertat amb càrrecs per als altres dos, acusats tots ells d'un delicte contra la salut pública.