El president del Parlament, Roger Torrent.

Torrent no fa cas de l'avís del TC i diu que no acceptarà censura al Parlament

06.11.2019 | 12:37

El president del Parlament, Roger Torrent, ha explicat aquest dimarts que desoirà els avisos del Tribunal Constitucional (TC) perquè a la cambra catalana "s'ha de poder parlar de tot" i ha titllat "d'intents de censura" les impugnacions a resolucions sobre monarquia o autodeterminació.

Torrent ha comparegut davant els mitjans al Parlament, després que el TC hagi llançat, després d'una reunió extraordinària aquest dimarts, un nou avís dirigit a ell i a la resta de membres de la Mesa sobre el risc penal del delicte de desobediència si ignora o eludeix les seves resolucions, tot i que ha rebutjat deduir testimoni contra ells.

"Al Parlament de Catalunya s'ha de poder parlar, debatre i votar de tot. És la llibertat d'expressió dels diputats i es protegeixen així també els drets dels ciutadans als quals representen", ha assenyalat Torrent, que ha assegurat que ni ell ni la Mesa impediran debatre i votar la proposta de resolució d'ERC, JxCat i la CUP sobre la resposta a la sentència del procés.