ERC tornaria a guanyar el 10-N a Catalunya i la CUP aconseguiria 4 escons, segons un sondeig

ERC tornaria a guanyar el 10-N a Catalunya i la CUP aconseguiria 4 escons, segons un sondeig

29.10.2019 | 04:00

ERC tornaria a guanyar les eleccions generals a Catalunya, que se celebraran el 10 de novembre, amb entre 14 i 15 escons (15, l'abril passat), en uns comicis en els quals l'independentisme català s'imposaria amb la irrupció de la CUP, que aconseguiria quatre representants en les seves primeres eleccions a les Corts, segons un sondeig d'El Periódico.

L'enquesta ha estat elaborada a Catalunya per l'empresa Gesop a partir de 1.444 entrevistes telefòniques i presencials a majors d'edat i assistides per ordinador, realitzades entre els dies 21 i 25 d'octubre, amb un marge d'error de +/- 2,6%.

La formació republicana mantindria el primer lloc en les pròximes eleccions generals, seguida en segon lloc pel PSC amb 11-12 diputats (12 a l'abril); en tercer lloc se situaria JxCat amb 6-7 (7), i en quart, En Comú Podem (ECP) amb 6 (7).

Ciutadans, segons aquesta enquesta, patiria una forta reculada en passar de 5 a 2 diputats; el PP en pujaria d'1 a 2, el mateix resultat que es pronostica per a Vox, mentre que Més Pais, la formació d'Íñigo Errejón, no obtindria representants a Catalunya.