Castellassa de Can Torres, al Parc Natural de Sant Llorenç
Matadepera

La UE Matadepera preveu uns 200 participants en la Ronda

26.10.2019 | 04:00

La Unió Excursionista Matadepera organitza demà una nova edició, i ja van 34, de la Ronda de Matadepera. L'entitat preveu que a l'excursió s'hi sumin unes 200 persones (l'any passat van participar 215). A més, una part de la recaptació de les inscripcions es destinarà a Oncolliga.

Se sortirà de la Font de la Tartana (tocant al restaurant) a partir de 2/4 de 9 del matí i fins a 2/4 de 10, que és l'espai de tems en el qual tindran lloc les inscripcions (pels que no les hagin fet on line). La distància a recórrer, com sempre pels voltants del municipi, és de 14,1 km, la dificultat mitjana i el temps previst de recorregut, unes 4 hores sense comptar aturades. El tancament es farà a les 3 de la tarda.

Com és habitual, el recorregut serà pels volts de Matadepera: masies, forns, pedreres i camins. Sortint de la Font de la Tartana, la comitiva es dirigirà als Forns del Girabau i Corcola, tots tres molt espectaculars. En acabat, La Pedrera del Pla dels Caçadors i es pujarà fins al cim del Mont-rodon, gaudint d'una panoràmica circular molt bonica. Es passarà per la Pedrera de Can Sallent i tot davallant s'arribarà al Collet dels Forns. Un camí estret farà passar el grup per la Masia de Can Girbau. Després el sender GR-173 (de la Matagalls-Montserrat), el Sabater Vell, Les Arenes, el sender de la Carena de l'Illa. Seguint-la, es podrà veure l'avenc de La Carbonera, la Font de les Mosques i el Gorg del General. Des del Coll de Grua s'anirà a la Masia de Can Torres, i per un camí es baixarà fins a l'arribada, tot passant pel Forn del Rajoler i l'avenc de Can Torres.