Interior reforça la seguretat a Catalunya amb el desplegament d'antidisturbis

Interior reforça la seguretat a Catalunya amb el desplegament d'antidisturbis

25.09.2019 | 12:38

El Ministeri d'Interior ha iniciat ja el reforç de la seguretat a Catalunya amb motiu del segon aniversari de l'1-0 amb el desplegament, escalonat i en coordinació amb els Mossos, d'agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), els antidisturbis, de la Policía Nacional.

Fonts d'Interior expliquen a Efe que el dispositiu de reforç forma part de la "normalitat policial" davant situacions que poden incidir en la seguretat ciutadana i en edificis de l'Administració de l'Estat.

El desplegament de més agents antidisturbis a Catalunya ja s'ha iniciat, encara que el nombre total d'efectius que s'hi traslladaran no està tancat definitivament, donat que pot variar en funció de les necessitats que considerin els comandaments de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra. Altres fonts policials detallen a Efe que, en principi, està previst el desplegament escalonat de quinze grups d'UIP, uns 750 efectius, procedents de diversos punts d'Espanya.

No obstant això, aquest número podria ser inferior, ja que està previst el reforç de seguretat a Saragossa amb motiu de la festa del Pilar i també a València pel 9 d'octubre, dia de la Comunitat Valenciana i la celebració del qual, fa dos anys, es va veure entelada per greus altercats i detencions.