Obert el termini per sol·licitar el vot per correu en les eleccions del 10N

Obert el termini per sol·licitar el vot per correu en les eleccions del 10N

24.09.2019 | 12:09

El termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions generals del 10 de novembre s'ha obert aquest dimarts, coincidint amb la convocatòria oficial dels comicis. Segons ha informat Correus, la sol·licitud del vot per correu ha de presentar-se personalment i en imprès oficial en qualsevol oficina postal fins al dia 31 d'octubre, en l'horari habitual d'obertura.

La petició ha de ser realitzada personalment per cada elector, excepte en cas de malaltia o discapacitat (acreditada mitjançant certificació mèdica oficial) que impedeixi la formulació personal de la sol·licitud, en què podrà ser presentada en nom de l'elector per una altra persona autoritzada notarialment o consularment. En el moment de formular la sol·licitud, els interessats han d'acreditar la seva personalitat presentant davant l'empleat de l'oficina postal el DNI, passaport o permís de conduir originals.

Correu també gestionarà el vot per correu per a les eleccions locals parcials que se celebraran el 17 de novembre en 35 municipis i 88 entitats locals menors en els quals no es va presentar cap candidat per als comicis del 26 de maig, així com en altres tres municipis amb taules l'escrutini de les quals va ser anul·lat en les últimes eleccions municipals. En aquest cas, el termini de sol·licitud de vot per correu també s'obre aquest dimarts i finalitzarà el dijous 7 de novembre.