L'Hospital de Bellvitge inaugura un bloc quirúrgic d'última generació

14.09.2019 | 04:00

L'Hospital de Bellvitge va inaugurar ahir el seu nou bloc quirúrgic, que compta amb 24 sales d'operacions equipades amb tecnologia d'última generació per a fer cirurgies d'alta complexitat i que entraran en servei dilluns. El president del Govern, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, van inaugurar aquest bloc, que disposa dels tres únics quiròfans híbrids d'Espanya que permeten fer les proves d'imatge i la intervenció en la mateixa sala, i de dos quiròfans robotitzats DaVinci. Aquestes tecnologies permeten fer operacions més precises i segures, escurçar els temps d'intervenció i estada hospitalària dels pacients i augmentar les intervencions.

Les noves instal·lacions, que han costat 20 milions d'euros, substitueixen als quiròfans de 1972 i s'afegeixen als set de cirurgia major ambulatòria inaugurats en 2017 i als dos d'oftalmologia, amb el que l'hospital suma un total de 33 sales d'operacions.

D'aquesta forma, l'hospital podrà incrementar l'activitat i arribar fins a les 21.494 intervencions en 2020, quan la nova àrea estigui a ple rendiment, quasi mil més que les dutes a terme l'any passat. Torra va subratllar la inversió en Salut que enguany ha fet el Govern i va assegurar que han gastat 400 milions més que l'exercici anterior.