--
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Aragonès: "No hi ha d'haver sentència abans que el TJUE opini sobre Junqueras"

07.08.2019 | 10:47

El vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha afirmat que el Tribunal Suprem no hauria d'emetre sentència sobre el 'procés' abans que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) opini sobre la situació d'Oriol Junqueras com a eurodiputat electe.

En declaracions a Efe, Aragonès ha recordat que el TJUE acollirà el 14 d'octubre la vista sobre la qüestió prejudicial plantejada pel Tribunal Suprem a petició de la defensa, per a aclarir l'abast de la immunitat de Junqueras, líder d'ERC, que es troba en presó preventiva a Lledoners a l'espera de la sentència sobre el 'procés'. El 14 d'octubre tindrà lloc l'audiència, en la qual les parts presentaran les seves observacions i l'advocat de Junqueras farà l'exposició dels fets.

Aragonès ha posat l'accent en què ha estat el Suprem el que ha plantejat una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que amb posterioritat al 14 d'octubre "emetrà la seva opinió en relació amb la immunitat d'Oriol Junqueras en ser eurodiputat electe". Al seu entendre, "no tindria cap sentit que abans d'aquesta data s'emetés sentència, perquè de fet és una qüestió prejudicial, prèvia a la sentència, que ha sol·licitat el propi Tribunal Suprem per a tenir tots els elements damunt de la taula a l'hora de fixar la seva posició en la sentència". "Si s'emetés la sentència abans, seria una clara contradicció i una vulneració de drets que nosaltres reclamaríem davant el Tribunal Europeu de Drets Humans", ha advertit