--
La portaveu de JxCat al Congreso, Laura Borràs.

Borràs estén la mà a Pedro Sánchez per a la seva investidura si s'obre a parlar

31.07.2019 | 12:16

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha estès la mà al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, de cara a una nova sessió d'investidura si s'obre aquesta vegada a dialogar i a "fer política". En una entrevista amb Efe, Borràs ha assegurat que el vot en contra dels set diputats de JxCat en el debat d'investidura de la setmana passada no va ser "un 'no' tancat i barrat, un forrellat sense clau, sinó una invitació perquè Pedro Sánchez es posi a treballar", perquè "té una revàlida al setembre".

Borràs ha subratllat que a JxCat estan "disposats a parlar" amb el líder del PSOE "sobretot allò que representa la defensa dels interessos dels catalans". Als diputats de JxCat, ha afirmat, els "agradaria molt poder votar que sí" a la investidura de Sánchez, perquè això "voldria dir que hi ha hagut un gest en favor de la política, del diàleg i de complir escrupolosament el mandat de les urnes".

JxCat, segons Borràs, "està esperant que a l'altre costat hi hagi algú que s'adoni que només podrà governar Espanya si té en compte la situació de Catalunya". "Per més que ens vulguin menysprear, representem la primera força independentista al Parlament i ostentem la presidència de la Generalitat", ha destacat.