--
Taller dedciat als pressupostos participatius.
Rubí

Els pressupostos participatius de Rubí recullen 59 propostes ciutadanes

19.07.2019 | 04:00

Els rubinencs han presentat 59 propostes als pressupostos participatius 2020 durant la fase d'aportacions. D'aquestes, 45 idees s'han fet arribar a través de la plataforma Rubí Participa i les 14 restants s'han recollit a un taller participatiu celebrat al juny a l'edifici Rubí Forma. El taller de participació va comptar amb la presència de 17 ciutadans que van exposar i debatre diverses idees d'inversió per a la ciutat. Les 59 propostes es poden consultar a l'apartat corresponent de la plataforma Rubí Participa.

Ara, totes aquestes propostes passen a la fase de validació tècnica, que s'allargarà durant tot aquest mes de juliol. És el moment d'avaluar la viabilitat tècnica i econòmica de cada un dels projectes. Aquest procés anirà a càrrec de tècnics municipals.

priorització

El procés participatiu farà una nova aturada al mes d'agost i al setembre la ciutadania tornarà a ser convocada a prendre decisions. Així, de l'1 al 30 de setembre, la plataforma Participa Rubí canalitzarà la priorització de totes les propostes que hagin rebut el vistiplau dels tècnics municipals.

Superada aquesta fase, serà el moment de la votació final de propostes, que s'allargarà tot el mes d'octubre.