--
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del grup municipal del PSC, Jaume Collboni, ahir.

Colau i Collboni arriben a un acord per governar Barcelona

11.07.2019 | 04:00

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del grup municipal del PSC, Jaume Collboni, van aconseguir ahir un "Acord d'Esquerres per al Govern" de la capital catalana, després de gairebé un mes de negociacions. El PSC va donar suport a la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa el passat 15 de juny amb el compromís de negociar formar un govern de coalició.

Les negociacions han estat lentes i l'acord es presenta a sol cinc dies del ple del cartipàs -repartiment de càrrecs de responsabilitat en el consistori- i pendent que ho ratifiquin les bases de BComú, com estableix el reglament d'aquesta formació.

Fonts municipals van assenyalar que l'acord contempla formar un govern sòlid en una estructura única, en la qual Jaume Collboni serà el primer tinent d'alcalde.

El nou govern de comuns i socialistes a la ciutat de Barcelona tindrà sis tinents d'alcalde, tres del PSC i tres de Barcelona en Comú. Els 18 regidors que sumen comuns i socialistes seran tots regidors de govern i, a més, PSC i BComú es repartiran a parts iguals les 10 regidories de districte.

Així, la primera tinença d'alcaldia serà per a Jaume Collboni (PSC), amb les àrees d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda; la segona, d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, queda en mans de Janet Sanz (BComú).

La tercera tinença recau en Laia Bonet (Partit dels Soscialistas de Catalunya), amb les competències en Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana; i la quarta tinença, de Drets Socials i Feminismes, la liderarà Laura Pérez (BComú).

El socialista Albert Batlle estarà al capdavant de la cinquena tinença, de Prevenció i Seguretat; i Joan Subirats (Bcomu) tindrà la responsabilitat de la sisena, de Cultura, Educació i Ciència.

Govern "fort"
En la presentació de l'"Acord d'Esquerres per al govern de Barcelona", que encara han de ratificar les bases de totes dues formacions, l'alacaldessa Ada Colau va assegurar que és un "acord de ciutat no supeditat a converses a altres nivells" i un "missatge d'esperança que és possible fer acords estables progressistes".
L'alcaldessa va destacar que amb 18 regidors aquest serà un govern "fort, equilibrat, cohesionat i que vol ser estable" i el més ampli des de 2007 en la capital catalana.

Colau va subratllar que serà "un govern únic" i "centrat en la ciutat" i que, en la resta de temes, inclosa la qüestió nacional catalana, "cada formació municipal tindrà la seva pròpia posició", mantenint l'aposta pel diàleg.