Els terrassencs no podran sortir del Vallès Occidental.

Torna el confinament comarcal a partir de divendres

07.04.2021 | 13:51

Catalunya tornarà al confinament perimetral comarcal amb caràcter general, també per a les bombolles de convivència, a partir d'aquest proper divendres, per evitar desplaçaments davant la creixent pressió hospitalària per la Covid. Així ho han confirmat fonts de l'executiu català, en un moment en el qual, després de la llibertat de moviment -dins de la bombolla de convivència- durant la Setmana Santa, les UCI s'estan omplint. La circulació dels terrassencs, doncs, quedarà restringida dins del Vallès Occidental. Només es podrà sortir de la comarca quan es tingui un motiu justificat, com per exemple, per treballar o estudiar.

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) s'ha reunit aquest dimecres al migdia per acordar la mesura. Així, Catalunya farà un pas enrere: després de tres caps de setmana seguits, Setmana Santa inclosa, en els quals s'ha permès el desplaçament lliure dins de la comunitat només amb la bombolla de convivència, a partir del proper divendres això ja no serà possible.

La pressió als hospitals ha portat el Procicat a no esperar més per endurir mesures, ja que els pacients en estat greu per Covid segueixen augmentant, amb 458 crítics en la UCI, 13 més que dimarts passat. En les últimes 24 hores s'han diagnosticat 1.764 nous contagis i s'han notificat 30 morts més per Covid, i la previsió és que les xifres empitjorin, per l'impacte de la variant britànica -ja àmpliament majoritària i més contagiosa que l'original- i pels casos infradiagnosticats durant els festius de Setmana Santa, que afloraran aquests propers dies.