Els alumnes de l'Escola Ramon Pont, ahir al Torrent de la Betzuca.

Uns 200 alumnes planten arbres a l'Anella Verda

26.03.2021 | 04:00

Un grup de 30 estudiants de 4t d'ESO de l'escola Ramon Pont van plantar ahir 80 arbres a un punt del camí del torrent de la Betzuca. El dia anterior, dimecres, ho van fer 30 alumnes més de 3r d'ESO del mateix centre, que van plantar 128 arbres en el bosc que hi ha davant del viver de Mossèn Homs.

La iniciativa s'emmarca en la campanya "Un arbre per Europa", en la qual des de 2018 hi participen 200 estudiants d'ESO i que culminarà amb la plantació de 478 arbres a l'Anella Verda. L'escola Ramon Pont és un dels centres que fa el projecte educatiu "Apadrinem l'Anella Verda", un programa municipal que vol fomentar la implicació en la millora i conservació d'aquest entorn natural de Terrassa.

La tercera actuació està prevista per als dies 6, 7 i 9 d'abril, en un punt de la zona sud de Torrebonica, propera al cementiri. En aquest cas, participaran 135 alumnes de 3er d'ESO de l'Institut Investigador Blanxart, que plantaran un total de 270 espècies d'arbres, dels quals 135 són pi pinyoner; 108 alzines i 27 roures.

Des de l'any 2018, un total de 210 alumnes de secundària han participat en aquesta iniciativa, que l'any passat es va suspendre per la pandèmia. El 2020 estava prevista la participació de tres centres educatius i dels mestres de la Xarxa d'Escoles Sostenibles (XEST).

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, va participar ahir en la plantada. Posteriorment, acompanyat de la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, va visitar l'Escola El Cim, per conèixer un projecte que els alumnes de 3er d'ESO B han dissenyat sobre l'Anella Verda.