Aniol Ramon, l'actor del vídeo, i Roc Busom, el realitzador.

El vídeo de Minyons: el pas a pas fins a la xarxa

20.03.2021 | 04:00

El vídeo sobre els signes d'identitat egarencs "penjat" dimecres a les xarxes per Minyons de Terrassa com a part d'una campanya de captació de socis, s'ha convertit en viral. Ahir a la nit, ja acumulava més de 2.100 visualitzacions a Youtube.

Però com va sorgir la idea de versionar, nomenant la llista d'icones egarenques, l'anunci d'Estrella Damm de l'any 2011 que glossava els motius d'orgull de ser catalans? I quan i com es va gravar aquest pla seqüència que en 124 segons dona bones i variades raons per estar contents de ser de Terrassa?

"Teníem al cap crear una campanya vinculada a la ciutat i, en la comissió de socis de Minyons va sorgir la idea de la versió", explica Jaume Maeso, president de la colla, que busca suport entre els egarencs ja que els ingressos de l'entitat han caigut un 60% per la Covid.

"Entre diversos socis vam començar a pensar en quins eren els signes d'identitat de Terrassa -explica en Roc Busom, realitzador del vídeo-. Al principi ens van sortir símbols com per gravar tres minuts de vídeo! Vam haver de retallar-ne".

Després del guionatge va arribar la recerca de la indumentària. "L'Esbart Egarenc ens va deixar els vestits per ballar 'l'Estapera'; de capgròs en tenim un a la colla, on també hi ha qui juga al hockey, així que obtenir cert material va ser fàcil".

Recorregut
El pas següent va ser triar la localització, en un vídeo que comença al frankfurt del carrer dels Gavatxons i acaba a la Plaça Vella. "Era l'emplaçament ideal, ja que els grans castells dels Minyons s'han alçat a la Vella", considera Busom, productor audiovisual de professió.

Després de dues jornades d'assajos per part de l'equip, el dia finalment escollit per al rodatge va ser el dissabte 6 de març i la gravació, feta amb una càmera Red Raven de resolució d'imatge 4,5K, va durar de 9 del matí fins a quarts de 3 de la tarda. Una vintena llarga de persones van participar en el rodatge, entre actors, extres i els qui vigilaven cada tram del recorregut.

Tots ells són membres de Minyons. Tots, menys l'Enrique Padilla, el cambrer de 59 anys que formula una pregunta clau d'on parteix la ja famosa llista d'orgulls egarencs: "Què tenim?". "Tampoc va ser massa complicat, només havia de dir aquestes paraules i de servir un frankfurt", recorda l'Enrique.

Qui rep l'entrepà és l'Aniol Ramon, l'actor principal del vídeo, de 26 anys, mestre de professió i també membre de la colla. "A la diada de Minyons de fa dos anys, vaig pujar a l'escenari i devien veure que m'hi desenvolupava bé, perquè em van proposar d'aparèixer al vídeo", comenta. No havia fet mai res com actor, però l'experiència ha estat molt positiva, encara que vam haver de gravar 13 o 14 vegades".

En un pla seqüència com el "penjat" a les xarxes, la càmera no deixa de rodar durant un període més o menys llarg de temps, "així que ha de sortir tot bé per donar-ho per bo, cosa que no és fàcil", indica en Roc Busom, realitzador.

El resultat de tot plegat és visible a YouTube, Facebook, Instagram i Twitter. "Estem molt contents de la rebuda que ha tingut la campanya", assegura en Jaume Maeso, president de l'entitat. "Amb tot, no hem de perdre de vista quin és l'objectiu del vídeo -conclou-; que els egarencs s'animin a convertir-se en socis de Minyons; serà una bona manera de 'fer Terrassa'".