El Club de Tenis Terrassa, una de les entitats que tornarà a recrear els partits d'època.

La Fira Modernista torna amb distància i mascareta

20.03.2021 | 04:00

El guió de la Fira Modernista 2021 està enllestit. Quan es compleix el primer any de la pandèmia, la fira deixarà el format virtual que va adoptar el 2020 forçat pel confinament per recuperar alguns dels seus elements més característics i, sobretot, l'esperit noucentista que cada any embolcalla la ciutat i la projecta al món. No serà una fira amb milers de persones i profusió d'activitats als carrers-el Procicat no ho permet-, però sí una celebració amb alguns dels seus elements més característics. Entre ells, la ciutadania vestida d'època.

Pep Forn, regidor de Turisme, explica que s'està treballant perquè la Fira Modernista 2021 "recordi al màxim la dels darrers 15 anys".

Circuits d'entrada i sortida
El cap de setmana del 7, 8 i 9 de maig els mercats modernistes tornaran al carrer. Hi haurà mercat d'artesania, de productes frescos i la tradicional exhibició d'oficis al Parc de Sant Jordi.

Per garantir les distàncies i evitar aglomeracions, la fira d'artesania i de productes frescos tornarà a la Rambla d'Ègara, però ho farà amb un format més espaiat, entre les cruïlles amb el carrer del Pare Llaurador i Arquimedes. "Tal com va fer la Fira de Santa Llúcia", explica Forn, "es marcarà un circuit d'entrada i de sortida i hi haurà control d'accés per evitar concentracions".

Pel que fa al mercat dels oficis, una de les activitats més populars de la Fira Modernista, aquest any s'escamparà per tota la plaça Feixa i Argemí i per l'interior del Parc de Sant Jordi. També hi haurà circuits de visita i control d'accés, però s'intentarà que tothom que vulgui pugui gaudir de l'activitat.

Els edificis modernistes tornaran a obrir portes per acollir "concerts, representacions teatrals, recreacions d'època i exposicions relacionades amb el Modernisme i l'esport". De moment hi ha prevista l'obertura de l'edifici de Cecot, la Casa Jacint Bosch, el MNACTEC, la Casa Alegre, la Baumann, la Masia Freixa i la UPC. La llista no està tancada i Forn puntualitza que estan "estudiant la fórmula d'accés, però serà amb cita prèvia i en els espectacles tothom estarà assegut".

El tercer bloc que torna aquesta edició és el de la cultura popular, tot i que el guió està només embastat. "Estem donant voltes a com fer-ho. La ballada dels gegants, l'Esbart Egarenc, que fa 20 anys de l'estrena de "Trama" i el teatre amateur, que ha tornat a l'activitat. Amb la gent asseguda i amb distàncies de seguretat, volem tancar una programació que recuperi l'essència de la Fira Modernista".

L'Ajuntament tornarà a convidar la ciutadania a vestir-se d'època amb algun estímul per definir. Hi haurà exposició de bicicletes antigues, de cotxes antics, de material històric de l'hockey i la filmoteca de Catalunya recuperarà una pel·lícula de principis del segle XX amb imatges de les pràctiques esportives del moment. En paral·lel, els clubs esportius programaran activitats. "Volem recuperar l'esperit de la Fira, sempre respectant les indicacions del Procicat", comenta Pep Forn."Aquest any no farem promoció prèvia, però captarem imatges per a una campanya de difusió potent per a l'edició 2022".

Noticias relacionadas