L'objectiu de la campanya és remuntar les reserves abans de Setmana Santa.

Els bombers animen a donar sang dissabte a la Masia Freixa

17.03.2021 | 04:00

L'Ajuntament de Terrassa col·labora un any més amb els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits per dur a terme la campanya anual de donació de sang i medul·la òssia que organitza el col·lectiu solidari Bombers amb cor. Aquesta edició, que porta per lema "Els bombers t'acompanyen a donar sang", s'està duent a terme durant tot el mes de març arreu de Catalunya per aconseguir el màxim nombre de donacions abans de Setmana Santa, quan la donació de sang baixa al voltant del 25%. Aquest dissabte, 20 de març, farà parada a Terrassa, concretament a la Masia Freixa en horari de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Aquest any, a causa de les mesures de prevenció de la Covid-19, no es pot fer la campanya en el format habitual, en què els bombers dinamitzaven la jornada amb activitats i exhibicions al Raval de Montserrat, però a la Masia Freixa hi haurà figures de bombers a mida real perquè els donants puguin fer-se una foto amb ells.

La donació de sang es farà en aquest espai municipal, perquè permet una ventilació constant i una entrada i sortida per llocs diferents, de manera que es redueix l'acumulació de persones en un mateix accés. Per participar-hi, és imprescindible demanar hora a través del web https://donarsang.gencat.cat/ca/bombers o al telèfon 677071756. Els i les donants rebran enguany com a obsequi una Polsera Candela per ajudar a la recerca en el càncer infantil.

Per a registrar-se com a donant de medul·la cal tenir entre 18 i 40 anys i gaudir d'un bon estat de salut. Les persones interessades hauran d'emplenar un formulari i donar sang. Durant la donació, s'extraurà una mostra que servirà per a analitzar l'HLA, que és un grup de proteïnes que permeten saber la compatibilitat entre dues persones de cara a possibles donacions en el futur. La donació de medul·la òssia es fa només en cas que hi hagi una persona malalta compatible que en necessiti i, en la majoria dels casos, la donació es fa a través d'un procediment molt semblant a la donació de sang.