Un agent amb les plantes de marihuana descobertes en un local del Segle XX.

Tres imputats i una plantació de maria desmuntada al Segle XX

16.03.2021 | 04:00

Feia temps que a la zona, al Segle XX, sobrevolava l'olor inconfusible a marihuana, però la fetidesa era similar a la que regna en altres sectors de Terrassa. Un mes enrere, no obstant això, la pestilència vegetal es va accentuar i, al costat de les sobrecàrregues elèctriques, van portar la Policia Municipal a l'immoble origen de l'olor a cànnabis. El divendres, agents locals van entrar en l'edifici i van desmantellar una plantació amb 340 mates de cànem i gran quantitat de cabdells secs. Hi ha tres imputats.

El cultiu estava en un local, en uns baixos d'un edifici situat al carrer del Doctor Torras i Bages, entre el carrer de Joan Monpeó i el de Guillem de Muntanyans. La Policia Municipal va informar ahir que havia detectat una forta olor de marihuana i problemes de sobrecàrrega en la xarxa elèctrica. Són dos factors rellevants per a posar en marxa investigacions per suposat delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues, en la seva vessant més popular: el cultiu massiu de maria. La Unitat de Delinquência Urbana del cos local va dur a terme les indagacions i l'entrada i escorcoll en l'immoble. Va ser el divendres, a les 10. L'operatiu va durar, segons van indicar uns testimonis, gairebé quatre hores.

Els policies municipals van localitzar a la planta baixa de la finca 340 plantes de cànnabis, amb un pes de més de 34 quilograms, segons la informació policial. A més, van requisar 17,8 quilos de cabdells secs de la mateixa substància. Tres persones que es trobaven en el lloc escorcollat van ser identificades i van quedar investigades com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública i d'un altre que gairebé sempre porta aparellat aquest tipus d'accions: el de defraudació de fluid elèctric.

Fa pocs anys, segons el veïnat, un altre edifici pròxim a l'inspeccionat el divendres va ser objecte d'una acció policial similar. Residents a la zona admeten la intensificació de l'olor de marihuana en els últims mesos. Uns altres prefereixen no parlar de l'assumpte.

Un detingut a Can Palet
La intervenció policial al Segle XX va arribar poques hores després de la detenció, a Can Palet, d'un presumpte traficant de la mateixa substància. A les 18.10 de dijous, efectius del cos local van observar com un individu lliurava a un altre una bossa a canvi de diners al carrer de la Duquessa de la Victòria.

Els agents es van apropar als dos homes per identificar-los i escorcollar-los. Un d'ells duia bossetes amb marihuana i diners fraccionats, segons la policia. Aquest va ser el detingut. L'altre portava la bossa que acabava de comprar, amb 1,6 grams de maria. Va ser denunciat per tinença d'estupefaents.