Un treballador netejant amb una màquina bufadora un dels espais públics de la ciutat.

Els espais públics i les places més freqüentades tindran neteja extra

16.03.2021 | 04:00

El manteniment i la neteja dels espais públics i les places amb més ús per part de la ciutadania es reforçarà amb el nou contracte de conservació, manteniment i neteja de zones verdes i del control de plantes en les voreres. L'adjudicació es votarà al ple del mes de març i inclou un reforç de les tasques que desenvoluparan les empreses adjudicatàries.

La licitació va passar ahir per comissió informativa, on es va informar que el nou contracte s'encarirà més d'1 milió d'euros respecte de l'anterior. L'import del mateix és de 15,5 milions d'euros per a un període de 4 anys, prorrogable un any addicional. La despesa s'encareix per "l'increment dels costos de personal arran de l'actualització dels convenis col·lectius", va informar Rosa Sanz, directora d'Àrea de Serveis Territorials i Seguretat.

Paquet extra
Aquest encariment, va explicar, ha permès incrementar les tasques de neteja i manteniment. Pel que fa a les places i espais més freqüentats per la ciutadania, que pateixen major desgast i situacions de brutícia, es farà "una neteja superior, també a les tardes i els caps de setmana".

El paquet extra de serveis inclou la retirada d'herbes dels carrers; la instal·lació de sistemes de desinfecció automàtica a les fonts d'aigüa potable; la col·locació de línies de vida al Parc de Vallparadís, actuacions preventives als parcs i el control del consum hídric als espais públics. Les tasques de manteniment i neteja de zones verdes afecten una superfície de jardineria superior als 2 milions de m2.

Les empreses adjudicatàries són Ambitec, que gestionarà dos dels quatre sectors en què s'ha parcel·lat la ciutat, Naturalia i la Fundació Amat Roumens. Les bases del concurs exigeixen a les candidates un mímim de persones amb capacitats diverses i el lot 3 es reserva a empreses de treball del sector. En aquesta ocasió només Fupar, de la Fundació Amat Roumens, ha competit pel lot 3, que s'ocuparà de les neteges als rodals de Terrassa.

Durant la comissió informativa Javier González, portaveu de Ciutadans va preguntar si l'Ajuntament ha assumit el manteniment dels jardins dels pisos de Can Parellada, una reivindicació històrica del sector. El regidor d'Urbanisme, Carles Caballero, va informar que es fa el manteniment de tots els immobles "excepte d'un, on un veí s'oposa a signar el conveni, que requereix de la unanimitat de la comunitat. En aquest cas, l'oposició del veí no ens ho permet gestionar".