En primer terme, casa del carrer de Tarragona on han intervingut els mossos diverses vegades.

Inquietud al carrer de Tarragona pels intents continuats d'okupacions

10.03.2021 | 04:00

A vegades, el veïnat ha sentit forts cops de matinada i veu rondar a sospitosos que treuen el cap a la porta per a atalaiar l'assumpte. Fa menys de tres anys, una batuda dels Mossos d'Esquadra va desmantellar una plantació de marihuana a la casa dels cops nocturns i els pillatges, un edifici de Sant Pere Nord que s'ha convertit en objecte de desig d'okupes i en el qual els mossos van intervenir (una altra vegada) la nit del dilluns i la matinada d'ahir per impedir una nova okupació. Els veïns estan inquiets.

A la cantonada del carrer de Tarragona amb el de Roca i Roca hi ha un immoble okupat, però els seus habitants a penes donen problemes al veïnat. La finca confrontant, al carrer de Tarragona, ja és una altra cosa. L'estat de la porta d'entrada ofereix una imatge reveladora: cristalls trencats, el marc forçat, brutícia. Fa un parell de mesos, un diumenge a la tarda, uns veïns de la zona van sentir baluern que semblava procedir d'aquesta casa, la porta de la qual estava tancada amb cadenat. Van veure vidres fets xixines en el terra.

Un individu intentava amagar-se dins d'un vehicle mentre parlava, o simulava parlar, per telèfon. Algú va contactar amb els Mossos d'Esquadra, que van comissionar una dotació a la zona. El sospitós i un altre tipus van marxar carrer de Tarragona amunt, però uns testimonis van veure a un d'ells tornar a inspeccionar la finca preuada des de la vorera. Però es va sentir pressionat per la presència d'uns vianants i va marxar.

El neguit de residents de la zona és constant i es va acréixer el dilluns passat, poc abans de les 23 hores, quan es va sentir el baluern. Uns veïns van telefonar el 112, però, pel que sembla, els Mossos d'Esquadra ja tenien un altre avís que se sumava al d'una central d'alarmes. Van arribar una dotació policial i un vigilant de seguretat. Hi havia més vidres trencats a la porta i el cadenat era diferent al que existia unes hores abans. La persiana d'una finestra estava pujada. La conclusió semblava evident: algú havia entrat de nou en l'immoble. Com el cadenat no era el "legal", el vigilant i els mossos no van poder entrar. L'empresa havia d'avisar un manyà.

L'entrada es va realitzar a les 4.30 hores de la matinada. El servei Acuda de seguretat privada va contactar amb els mossos perquè una dotació acompanyés un vigilant i un manyà. Aquest va obrir la porta. Va ser llavors quan els policies van revisar la casa. En efecte, allà hi havia una família. Els agents van identificar els ocupants, que van decidir marxar de manera voluntària.

La mateixa casa, de planta baixa i primer pis i propietat, pel que sembla, d'una entitat financera, ha estat vigilada per la policia altres vegades. El 31 de maig del 2018, els Mossos d'Esquadra van muntar allà un operatiu que va acabar amb dos detinguts i la confiscació de 300 plantes de marihuana. L'immoble havia estat ocupat tres anys enrere per una família. Se sentien sorolls similars als d'un aparell d'aire condicionat i cops com si algú piqués herba. Un parell d'incidències elèctriques per sobrecàrrega en la zona van fer augmentar les sospites. L'olor de maria va envair el carrer quan els agents van moure el cànnabis per ficar-lo en sacs.