Unes 500 persones van recórrer part del centre de Terrassa, amb lemes a favor de la lluita feminista.

Terrassa viu un 8-M atípic però reivindicatiu

09.03.2021 | 04:00

Malgrat les limitacions de la pandèmia, Terrassa va celebrar ahir el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb diversos actes, que van anar dels més institucionals del matí al Raval de Montserrat, fins a les manifestacions feministes i reivindicatives de la tarda.

A les 12 hores, davant de l'Ajuntament, la Comissió 8 de març va instal·lar cadires buides. Cadascuna d'elles tenia un cartell amb el nom d'una dona o una entitat -i també amb el nom d'homes- que ahir s'haurien manifestat per la igualtat de gènere si no hi hagués hagut les limitacions de la pandèmia. Davant d'aquesta representació simbòlica, membres de l'esmentada comissió van llegir el manifest institucional, que va posar l'accent en les conseqüències que ha tingut la pandèmia per a les dones. Així, el text va ressaltar com la Covid-19 ha posat de manifest "la importància de totes aquelles activitats essencials de cura i per a la sostenibilitat de la vida, i ha evidenciat que les desigualtats de gènere, en un context de crisi, situen a les dones en una posició de més vulnerabilitat".

A banda, el manifest va apuntar el paper que les dones han desenvolupat en la primera línia de la crisi de la Covid, amb l'exemple que "constitueixen el 70% dels treballadors del sistema sanitari, el 80% del personal dels serveis socials, el 84% de treballadors a residències de gent gran, el 64% del personal dels establiments d'alimentació i el 86% del personal de neteja".

Ja al vespre, les dones -i també alguns homes- van sortir al carrer per fer sentir la seva veu. La Coordinadora de Vaga Feminista de Terrassa va congregar unes 500 persones al Vapor Ventalló que van recórrer part del centre de Terrassa, fins a arribar a l'estació d'FGC Vallparadís-Universitat, amb pancartes, cartells i proclames a favor de la lluita feminista i en contra del patriarcat i la violència masclista en totes les seves formes.

A la plaça de la Dona, Feministes Terrassa va formar el símbol feminista amb desenes de persones, sobretot dones, vestides majoritàriament de negre i lila.