Acusat d'intentar matar un jove amb una ampolla de vidre trencada

Acusat d'intentar matar un jove amb una ampolla de vidre trencada

09.03.2021 | 04:00

En la baralla es van intercanviar cops d'igual a igual, més o menys, fins que van ser separats. Però aquella matinada s'anava a allargar molt, amb un dels contendents a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, en estat greu, amb talls en el coll que li van poder costar la vida i li han deixat seqüeles. L'oponent, l'individu amb el qual s'havia barallat minuts abans en un carrer de Terrassa, el va abordar a traïció amb un tros de vidre.

Aquest és el relat de fets del fiscal, que acusa l'agressor d'un delicte de temptativa d'homicidi i reclama una pena de nou anys de presó i el pagament d'una indemnització de 8.088,77 euros. Eren les 4.20 hores del 9 de novembre del 2019 quan la voràgine de cops de puny va esclatar per una discussió. Hi havia diverses persones en l'escena de la violència, però només dues es van veure implicades directament en la batussa: un individu de 35 anys, marroquí, i un jove de 29, de nacionalitat espanyola. Es van colpejar i el noi magrebí va sofrir policontusions, un hematoma a l'ull esquerre, una ferida en una cella, dolor a l'esquena i una fractura a la cara. Li van quedar dues cicatrius.

L'altre involucrat en l'enfrontament va sortir pitjor parat, però no en aquest primer episodi, sinó poc després. Els contendents van ser separats i un d'ells va marxar de la zona amb un altre individu. Però l'altre acusat, el jove marroquí, va seguir els seus passos.

Anava armat, no amb una arma convencional, sinó amb un instrument nociu improvisat i rudimentari: un tros d'ampolla de vidre. De manera "sobtada i inesperada", segons el fiscal, l'agressor va atacar la víctima i amb el cristall li va assestar cops al coll i el braç esquerre, una pluja d'envits que l'altre noi va poder parar ell mateix abans que l'acusat el matés.

Va sofrir sis talls en la regió cervical i dues ferides similars, inciso-contuses, en l'avantbraç esquerre. El van atendre també d'una ferida superficial al cap i d'una altra en una mà. Va requerir tractament quirúrgic i li van restar com a seqüeles tres cicatrius (una, la més llarga, de vuit centímetres) en la zona cervical esquerra, una altra en la zona cervical anterior, una altra (també de vuit centímetres) al cap i dues cicatrius més al braç i una mà.

El sospitós de l'agressió va ser detingut poc després i el jutjat d'instrucció número 3 de Terrassa va decretar el seu ingrés a la presó provisional l'11 de novembre. L'Audiència Provincial de Barcelona ha previst el judici per a demà i almenys cinc testimonis han estat cridats a declarar davant el tribunal de la secció setena. També han estat citats agents de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra, i un parell de metges.

Traïdoria
Els dos implicats en aquell enfrontament hauran d'asseure's en la banqueta, però per càrrecs bastant diferents. El principal imputat ha estat acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, amb l'agreujant de traïdoria, pel qual el fiscal reclama una pena de nou anys de presó, i d'un delicte de maltractament d'obra, pel qual la petició fiscal és de 900 euros de multa.

El representant del Ministeri Públic sol·licita que el processat, que estava a Espanya en situació irregular, sigui expulsat del territori nacional si abans del compliment total de la pena obté el tercer grau o accedeix a la llibertat condicional. I reclama una ordre d'allunyament perquè se li prohibeixi aproximar-se a menys de mil metres de la víctima durant set anys més del que duri la pena de presó imposada.

L'altre noi no està exempt de culpa, segons manifesta el fiscal: s'enfronta a un càrrec de delicte de lesions i a una possible pena d'un any de presó. I, si prospera la tesi mantinguda per la Fiscalia, haurà de pagar 3.087,22 euros al seu rival d'aquella matinada infausta. A l'individu que presumptament va voler matar-lo amb un tros d'ampolla de vidre i que, segons l'acusació, ha de pagar 8.088,77 euros a la víctima del seu atac a traïció.