Ramon Talamàs.

La Cambra renya el govern i l'acusa de "paràlisi"

06.03.2021 | 04:00

En el torn de participació reservat a les entitats i a la ciutadania, el president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, va renyar el govern municipal, al que va acusar de no respondre a les seves propostes de col·laboració i de mantenir-se en una situació de "paràlisi" que "ens porta a una pèrdua d'oportunitats".

Talamàs va puntualitzar que la seva crítica no era personal, estava "avalada pel comitè executiu" de la Cambra.

El president va mostrar la preocupació de l'entitat per "l'estancament de l'Administració local en impulsar una estratègia socioeconòmica compartida".

Talamàs va retraure a l'Ajuntament que no es posicionés quan la Cambra va quedar exclosa del Pacte per l'Ocupació el novembre de 2020. Va criticar l'atenció rebuda per membres del govern i fins i tot va desqualificar el projecte impulsat per l'Ajuntament "Catalunya, motor de la Innovació Audiovisual", candidat als fons europeus. Tenia "una memòria poc elaborada" va dir.

La resposta va arribar de la portaveu del govern Núria Marín. "Això va de buscar espais per entendre'ns, no de retrets", li va tornar. La regidora va recordar, tirant d'ironia, que "som al segle XX i no al XIX", per recordar a Talamàs que la Cambra "és un dels actors entre molts".

El govern pot admetre "problemes d'interlocució", va dir Marín, però la Cambra "també ha oblidat en el seu discurs les hores de treball dels tècnics municipals per situar la Cambra com a referent en projectes estratègics de país, a nivell d'Estat i europeus".

La dura rèplica de la regidora de TxT va contrastar amb el to de la resposta, al tram final del ple, del republicà Isaac Albert. "Entomem la crítica i seguim treballant", va dir.