Restes de contenidors cremats i part d'un vehicle amb desperfectes al carrer de Marconi.

Quatre incendis de contenidors i un cotxe en menys de quinze minuts

04.03.2021 | 04:00

Terrassa, en concret el barri de Ca n'Aurell, va viure el dimarts al vespre una altra nit d'incendis en contenidors de residus. Quatre focs urbans, com a mínim, van fer anar de bòlit els serveis d'emergències en pocs minuts, en menys d'un quart d'hora. En un dels incendis va cremar un turisme estacionat al carrer de Marconi.

La primera alerta la van rebre els bombers a les 21.45 hores des de la plaça del Progrés, on cremava un recipient de recollida. Sis minuts després, a les 21.51 hores, es va detectar un altre foc en contenidors ubicats a la confluència del carrer de Pi i Margall amb el del Doctor Salvà.

A les 21.55 hores, nou avís: foc al carrer de Galvani, també en la intersecció amb el del Doctor Salvà. Una altra cantonada d'aquest carrer, en aquest cas amb el de Marconi, va ser escenari del darrer incendi de l'onada, que va cremar també la part davantera d'un vehicle estacionat, un Opel Zafira.

La successió de focs urbans de la nit del dimarts se suma a la sèrie, més espectacular si cap, que va deixar un rastre de destrucció divendres passat a la nit al Centre i part de Ca n'Aurell. Era la conseqüència dels actes vandàlics que es van desencadenar en una manifestació "per la llibertat d'expressió" que va acabar amb set detinguts.

L'Ajuntament va xifrar en 11.500 euros la quantia de les destrosses en els contenidors cremats.