La Rosario Bravo, ahir, al barri de Sant Pere, on s'ha instal·lat.

Desnonada una dona de 97 anys en produir-se una confusió de pis

27.02.2021 | 04:00

S'ha quedat sense les seves pertinences. "Han deixat el pis buit, sense mobles ni llits ni electrodomèstics, sense la seva roba. Ni tan sols conserva un quadern que li vam regalar quan va complir 90 anys i en el qual la meva àvia anava escrivint les seves memòries. El quadern va ser el primer pel que va preguntar", explica en Raúl Caballero, veí de Sant Pere i net de la Rosario Bravo, que als 97 anys ha vist com desnonaven per error el pis de lloguer situat a L'Hospitalet de Llobregat on viu des de fa sis dècades.

Tot va començar dijous de la setmana passada, quan l'Emiliano Caballero, el fill de la Rosario i resident a Sant Pere, se la va endur cap a Terrassa perquè la seva mare, tot i viure a L'Hospitalet, té les visites mèdiques a la nostra ciutat.

"Dimarts d'aquesta setmana, una veïna ens va trucar preguntant-nos si havíem canviat el pany de la porta d'entrada -recorda el seu net-. A nosaltres ens va estranyar, així que el meu pare va anar a L'Hospitalet i efectivament va trobar un altre pany. El primer que vam pensar és que havien ocupat el pis".

Ara bé, els familiars de la Rosario també van percebre que el pany era nou, que no estava forçat, de manera que el primer que van fer, va ser trucar a l'empresa que gestiona les finques per saber si hi havia algun impagament. "De seguida ens van dir que tot estava correcte", apunta. "Després ens van comentar que hi havia hagut una ordre de desnonament en l'àtic primera, que és el pis que queda just a sota del pis on viu la meva àvia, que és el sobreàtic primera -explica-. S'havia produït un error".

Però les sorpreses desagradables per a la família no van acabar aquí, ja que un cop que van aconseguir entrar a l'immoble, van comprovar que estava completament buit. Les pertinences materials de la Rosario, els records de tota una vida, s'havien esvaït tan de pressa com el temps que es tarda a girar la clau del pany d'una porta.

La família, astorada davant del fet que l'àvia Rosario s'hagi vist de sobte desnonada per equivocació, pensa que la situació és fruit d'una acumulació d'errors, per començar perquè ni la comitiva judicial ni el responsable de les finques van adonar-se que el pis que s'estava a punt de desnonar no era el que assenyalava l'acta judicial, sinó el de la Rosario, que va resultar que no era a casa, sinó a Terrassa perquè tenia visites mèdiques. "A més un cop canviat el pany i dins del pis, van signar una acta judicial dient que a l'interior no hi havia ningú i que a més no hi havia cap tipus de mobiliari; no entenem com van firmar un document en què hi deia això, quan no era veritat", assenyala.

Ni la Rosario ni els seus saben per ara on paren tots els mobles i el conjunt de pertinences personals que hi havia al pis del barri de la Torrassa. "Entenem que un cop que s'ha produït el desnonament, la propietat va contactar amb una empresa per buidar-lo; ens van dir que hi parlarien per saber on són les coses de la meva àvia, però des del dimarts que no en sabem res", comenta el net.

El cas es troba ara en mans de l'advocat de la família i ahir ni els jutjats ni la propietat havien donat una solució a la Rosario que, com no pot tornar a casa, s'ha instal·lat de moment al barri de Sant Pere.