La factura elèctrica s'ha disparat aquest hivern i la FAVT porta el debat al ple municipal de febrer.

La FAVT porta avui al ple la pujada de la factura elèctrica en plena onada de fred

26.02.2021 | 04:00

Enmig del debat sobre el model energètic i coincidint amb la iniciativa dels municipis per avançar cap a la gestió pública, la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) porta al ple aquest matí la polèmica sobre la pujada de la factura elèctrica. La sessió serà a les 9.30 hores i es podrà seguir pel canal de Youtube de l'Ajuntament.

En el torn de participació popular, l'entitat plantejarà la situació que es va produir el mes de gener, coincidint amb l'onada de fred, quan el preu de l'electricitat es va disparar i es van registrar nombrosos talls de subministrament.

La FAVT porta al ple també el debat sobre el sistema energètic. Ho farà acompanyada del Moviment per unes Pensions Dignes, que en el seu torn de participació demanarà la complicitat dels grups polítics amb la seva proposta d'una auditoria de la Seguretat Social.

La tarifa plana del taxi
L'ordre del dia del ple inclou l'aprovació de la tarifa plana del taxi, la modificació del reglament dels serveis urbans de transport amb automòbils lleugers i l'aprovació inicial del reglament del Comitè per a la Millora de la Neteja i la Gestió de Residus. Aquest òrgan substitueix l'antiga Taula de Residus i provocarà les crítiques del PSC. Els socialistes reclamen que es doni compliment a la creació d'un observatori, un estament amb més estructura que un comitè -ha de tenir un coordinador a sou- i que porta associada la participació del comitè en el consell d'administració de l'empresa municipal, en aquest cas Eco Equip.

El Consistori votarà aquest matí l'increment de les retribucions dels funcionaris municipals i el personal laboral. L'any 2021 tindran un augment salarial del 0,9%.

En el torn de propostes de resolució es viurà el debat polític més intens. Alcaldia porta a votació la modificació puntual del Reglament Orgànic Municipal. El govern ha retirat dos dels punts més polèmics de la seva proposta. Un d'ells eliminava el vot ponderat dels portaveus i obria la porta que els membres dels grups municipals puguin trencar la disciplina de vot.

L'altra plantejava limitar el torn de participació popular dels plens als col·lectius de treballadors de l'Ajuntament. Les dues propostes de modificació del ROM han quedat finalment aparcades.

PSC i Ciutadans tornen a portar avui a debat la polèmica sobre l'ús que se'n va fer de l'excedent de vacunes contra la Covid-19 al Consorci Sanitari de Terrassa. Els regidors de la formació taronja i els socialistes volen que els membres de l'executiu local amb plaça al consell de govern del CST - l'alcalde, Jordi Ballart; la regidora de Salut, Mònica Polo, i el primer tinent d'alcalde, Isaac Albert- diguin si van rebre alguna de les vacunes sobrants.

D'altra banda, ERC-MES porta dues mocions en suport a l'amnistia i contra el feixisme i Ciutadans demana que s'unifiqui el criteri en les reclamacions de lesions d'agents de la Policia Municipal.

La grandària dels habitatges de Terrassa també se sotmetrà a votació de la mà del PSC, que també proposa un reconeixement a la cultura popular.

Finalment, Tot per Terrassa proposarà una comissió d'estudi per canviar el model del Centre d'Atenció d'Animals Domèstics.