El col·legi Sagrat Cor, amb més de 1.300 alumnes, en tenia ahir fins a 121 en quarantena.

Cribratge massiu a estudiants i personal del col·legi Sagrat Cor per la Covid

23.02.2021 | 04:00

Un total de 121 alumnes, de sis grups diferents, pertanyents al col·legi Sagrat Cor Terrassa es trobaven ahir confinats a causa del coronavirus, segons va confirmar a aquest diari la direcció del centre. Es tracta d'estudiants tant del cicle de Primària com de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), que s'han hagut de quedar a casa després de l'aparició de diversos casos positius a l'escola. Arran de la situació, el Departament de Salut va establir la realització d'un cribratge massiu el cap de setmana entre tot l'alumnat i el personal del Sagrat Cor, tant docent com d'administració, serveis i suport educatiu.

Fins ahir, hi havia un total de set positius confirmats, els darrers deu dies al col·legi. La xifra de positius i de personal confinat s'ha de posar en relació amb l'alt volum d'estudiants de l'escola, que té més de 1.300 alumnes, i en la qual s'imparteix des de l'etapa educativa de la llar d'infant fins als cicles d'Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.

Protocols
A més a més dels 121 alumnes que ahir estaven en quarantena pertanyents al Col·legi Sagrat Cor (un centre que desenvolupa les etapes de Primària, ESO i Batxillerat al carrer del Pare Font, número 152), a l'escola també hi havia quatre membres del personal confinats. És a dir, fins a 125 persones vinculades d'una manera o altra al centre restaven a casa pel virus, segons les dades del portal TraçaCovid.

Des de la direcció de l'escola, que des que va començar el curs ha seguit tots els protocols d'actuació contra els contagis del coronavirus fixats pel Departament d'Educació, es transmet un missatge de "tranquil·litat i serenitat" als pares i les mares dels alumnes. El col·legi també indica que la situació al centre "no va més enllà de les pròpies fluctuacions diàries de contagis que s'esdevenen i que, per tant, s'han d'aplicar els protocols que ens indiquen".

Així mateix, la direcció considera que el cribratge establert des del Servei de Vigilància Epidemiòlogica de la Generalitat esdevé "una oportunitat per detectar casos positius que són subjecte de transmissió del virus".

Sobre els protocols que s'estableixen a les escoles i instituts de Catalunya en aquest tipus de situacions, el Departament d'Educació assenyala que els equips de vigilància epidemiològica decideixen quan es fa un cribratge general en un centre educatiu, " i és quan es creu que hi pot haver un brot l'origen del qual pugui ser escolar", indiquen.

A Educació remarquen precisament que el cribratge és "una eina de detecció, però no d'alarma" i que "permet confinar els casos asimptomàtics precisament per evitar que pugui haver-hi un brot".

A començaments de febrer, l'escola Joaquima Vedruna, ubicada a la carretera de Castellar, va acumular 52 casos positius de Covid-19 i quinze grups confinats. Ahir, segons Traçacovid, a l'escola Joaquima Vedruna hi havia dos grups i 62 persones en quarantena.