Concentració davant de la comissaria del carrer Baldrich.

Manifestació contra l'empresonament del raper Pablo Hasél

17.02.2021 | 04:00

La detenció i empresonament ahir al matí del raper Pablo Hasél va generar una onada d'indignació aquest dimarts, que es va traduir en la convocatòria de manifestacions a diverses ciutats catalanes. A Terrassa, la condemna a Hasél per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme va rebre la resposta dels ciutadans en una concentració convocada al vespre al Raval de Montserrat. Allà es van aplegar prop de 300 persones.

Des de la Plataforma de Solidaritat van mostrar una gran pancarta amb el lema "Pablo Hasél llibertat. Desbordem els carrers" i es va llegir un manifest en contra de la seva entrada a presó. "Pablo Hasél ha lluitat per nosaltres. Ara nosaltres hem de lluitar per ell. Ara més que mai cal unir esforços per la seva llibertat. No serà gens fàcil, però si s'organitza un potent moviment solidari, l'Estat es veurà obligat a alliberar-lo", va llegir la Mar en nom de tota la plataforma. Alguns artistes van recitar cançons i textos en el mateix sentit.

Després de mitja hora de concentració davant de l'Ajuntament, la gran majoria dels allà concentrats van emprendre un recorregut pels carrers del centre de la ciutat, fins a arribar davant la comissaria de la Policia Nacional del carrer de Baldrich, protegida per diversos efectius. Allà, algunes persones van llençar petards, però la mobilització es va acabar dissolent sense incidents destacables.

Junta de Portaveus
Els grups municipals d'ERC i Junts per Terrassa han presentat dues propostes a la Junta de Portaveus perquè la institució es posicioni en el proper ple en contra de la detenció i empresonament de Hasél. Els republicans destaquen la decisió del cantant de romandre a Espanya i "evidenciar, amb la seva detenció, la manca de normalitat democràtica i de llibertat d'expressió a Espanya". Juntament amb Junts demanen instar al Govern de l'Estat i les Corts espanyoles a derogar amb urgència l'anomenada llei mordassa. Junts també exigeix una llei d'amnistia per a tots els presos i represaliats.