Demà als col·legis electorals les cues es faran al carrer o en espais oberts.

El cens d'electors s'incrementa en 2.449 persones en tres anys

12.02.2021 | 21:33

Tres anys després de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre de 2017, el cens de votants ha crescut a Terrassa en 2.449 persones. És el balanç entre els egarencs que han assolit la majoria d'edat que dona dret a vot o la nacionalitat i les defuncions.

Demà, 156.476 persones estan citades a les urnes en una jornada del tot extraordinària, marcada per la pandèmia, les mesures de seguretat i una convocatòria que ha disparat les excuses entre els membres de les meses, els indecisos i està per veure si també l'abstenció.

A Terrassa, el dispositiu electoral augmenta fins als 60 col·legis -les darreres eleccions van ser 46-, per descongestionar els punts de votació i garantir els protocols de seguretat. S'han eliminat els espais més petits i s'han incorporat 19 recintes nous de votació, entre els quals el Recinte Final, al Passeig del 22 de Juliol. Serà el col·legi amb més taules -10- i electors, 6.618.

Demà hi haurà 21 meses electorals més a la ciutat, en total 265. La situació epidemiològica ha girat com un mitjó el dispositiu electoral per garantir la seguretat de la votació. "La feina està feta -explica Isaac Albert- i l'opció de votar és totalment segura. No genera més risc que la cua que habitualment fem a una botiga per recollir un producte".

El regidor fa una crida "a la tranquil·litat, especialment dels membres de les meses electorals. "A ningú li agrada estar a una mesa electoral un dia com el de demà, però hem seguit tots els protocols del Procicat i poden estar tranquils. És important ser-hi i més en aquests moments".

Mascaretes, pantalles i epis
Dins els col·legis, els membres de les meses seran equipats amb mascaretes, pantalles facials i equips EPIs per la franja de 18 a 20 hores. També tindran gel hidroalcohòlic i guants pel recompte.

Als punts de votació hi haurà circuits diferenciats d'entrada i sortida, ventilació, i es desinfectaran a primera hora. i al final de la jornada. Es repetirà la neteja si ho aconsella l'aforament.

Les cues es faran sempre a l'exterior, al carrer o als patis de les escoles. Un dispositiu de Creu Roja vetllarà perquè es respectin les distàncies. A l'hora de votar, hi haurà rutes diferents per qui porti la papereta de casa i per qui necessiti buscar-la a la taula o a la cabina. Al col·legi no hi podran haver simultàniament més de quatre electors.

Els votants hauran de portar la mascareta ben posada, cobrint completament la boca i el nas. Només en cas que la presidència de la taula demani un reconeixement facial, els electors podrà abaixar-se la màscara puntualment per ensenyar la cara.