Proximitats del carrer del Germà Joaquim, a Can Palet.

Anava borratxo i va amenaçar amb una navalla uns joves a Can Palet

12.02.2021 | 21:33

No hi era tot, al cent per cent, perquè queda demostrat que la ingestió d'alcohol l'afectava. L'home aquell que va amenaçar amb una navalla uns joves a Can Palet estava begut. Però els va amenaçar. A un noi li va posar l'arma blanca en el coll. Allò va ocórrer una matinada d'estiu del 2017 i el portador de la navalla ha estat condemnat a sis mesos de presó.

Eren les 5.45 hores de l'1 de juliol. L'acusat, d'origen paraguaià, sense permís de residència a Espanya, es va acostar a un grup de joves a uns metres del carrer del Germà Joaquim. Portava intencions malèvoles. I portava, en sentit literal, una navalla. I, segons la Justícia, actuava mogut per un ànim de "causar temor" als nois als quals es va aproximar. Va posar l'arma blanca a un jove en el coll i li va etzibar que l'anava a a matar, que no digués res perquè li punxaria. Després es va dirigir a un altre noi, li va mostrar la navalla i la hi va acostar al coll i a l'abdomen.

Anava embriac i per això una sentència del jutjat penal 2 de Terrassa va tenir en compte la circumstància atenuant analògica d'embriaguesa per situar la pena en sis mesos de presó per un delicte d'amenaces. Però ell, el processat, no es va conformar amb aquesta resolució i la seva defensa va presentar un recurs davant l'Audiència Provincial. Va demanar l'absolució: l'acusat mai va reconèixer la seva autoria i no es va realitzar la diligència de roda de reconeixement, ni tampoc ningú el va identificar en el judici. Segons la defensa, no quedava acreditat que ell fos l'autor d'aquelles amenaces.

Testimonis sòlids
L'Audiència Provincial, no obstant això, desestima el recurs i confirma la primera sentència, que el tribunal considera racional i sustentada en valoracions lògiques dels testimoniatges. I els testimoniatges eren sòlids. Clar que ningú va identificar l'imputat a la sala, perquè no va comparèixer en el judici. I és cert que no es va practicar la prova de roda de reconeixement, però el que es va recollir en el judici és suficient per a desvirtuar la presumpció d'innocència, segons indica l'Audiència Provincial.

Van declarar uns policies que van identificar al sospitós en ser requerits per les víctimes i els joves (tres) van identificar l'acusat quan els agents van intervenir. I els policies van trobar una navalla en l'escorcoll de l'imputat. El resultat probatori és suficient per a la Justícia: aquell individu havia amenaçat les víctimes amb una navalla i havia de ser castigat per això, fins i tot tenint en compte la seva embriaguesa, a sis mesos de presó.