"Si el vot independentista creix, serà una gran victòria"
Lluís Puig - candidat número 9 de JuntsxCat

"Si el vot independentista creix, serà una gran victòria"

11.02.2021 | 22:13

L'egarenc Lluís Puig ocupa el novè lloc de les llistes de Junts per Catalunya a la demarcació de Barcelona. Com a exconseller de Cultura, demana prioritzar accions en aquest àmbit.

Per què es presenta com a candidat?
Vaig parlar amb Carles Puigdemont i Jordi Sànchez i els vaig dir que si el meu procediment judicial a Bèlgica acabava sense extradició, voldria seguir donant la cara en el procés que estem vivint de demanda de llibertats. A ells els va semblar bé, em vaig presentar a les primàries de Junts i vaig ser escollit.

Amb quins resultats quedaria satisfet?
Si el nombre total de vots independentistes creix, serà una primera victòria, la més important. Demostrarà que la persecució, els cops de porra, els enjudiciaments i la repressió que pateixen milers de ciutadans haurà estat un fracàs. Si Junts pot ser la força guanyadora i majoritària, millor que millor.

Si és diputat, quines seran les seves prioritats?
Jo penso molt en la llengua i la cultura. S'han de modernitzar lleis antigues i desfasades de museus, arxius.... I ens cal elaborar una llei que declari la cultura com a bé universal i que dictamini les responsabilitats de les administracions, les institucions, les empreses, les entitats i els creadors.