Farmacèutics i logopedes, entre altres col·lectius, van vacunar-se ahir a MútuaTerrassa.

Més de 400 professionals reben la dosi de la vacuna d'AstraZeneca

11.02.2021 | 22:13

"A les farmàcies hem estat en la primera línia de l'atenció als ciutadans durant la pandèmia, sobretot les primeres setmanes, quan molta gent tenia febre o algun altre símptoma de coronavirus i, primer de tot, venien a la farmàcia; ara jo crec que per responsabilitat, em toca vacunar-me", comentava ahir la Laura Sancho, auxiliar de farmàcia de 47 anys i veïna de Sant Pere, just abans d'entrar a les dependències de MútuaTerrassa al carrer del Castell, a tocar de l'hospital.

Avui, en aquestes instal·lacions, seguirà la campanya de vacunació de la Covid-19 dels professionals de serveis públics essencials i col·lectius prioritzats pel Departament de Salut. Per ara, unes 700 persones han estat citades per rebre la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca -una xifra que creixerà a mesura que arribin noves dosis-. Dimecres, el primer dia de la vacunació, la van rebre unes 180 persones i ahir, es van posar 248 vacunes més, segons Salut. En especial es tracta de logopedes, nutricionistes, farmacèutics, podòlegs i optometristes, entre altres col·lectius.

Cossos de seguretat
Pel que fa a la Policia Municipal, la vacunació també s'ha iniciat. Salut ha començat a convocar els agents de manera individual i en funció del seu lloc de residència. A més, agents dels Mossos d'Esquadra van rebre ahir la primera dosi a la comissaria d'Ègara i, en paral·lel, Salut envia SMS amb citacions perquè acudeixin als punts vacunals. Val a dir que per les instal·lacions de Mútua van passar ahir molts farmacèutics, com l'Albert Pérez, de 42 anys. "Em fa respecte posar-me una vacuna creada amb tan poc temps, però ho he de fer", deia.

La Ivet Valverde, de 25 anys, tenia raons semblants per rebre la primera dosi d'AstraZeneca: "Em vacuno, ja que soc logopeda i treballo amb molts nens, d'escoles i grups bombolla diferents", comentava. Dimecres, un error de comunicació del CatSalut va citar els professionals al matí per iniciar la vacunació, tot i que el procés no va poder començar, perquè l'ordre que va arribar a MútuaTerrassa indicava l'activació del dispositiu per a les 15 hores.

Noticias relacionadas