Els elements de joc actuals seran substituïts per uns de nous.

S'inicien les obres de millora dels jocs infantils del Passeig

09.02.2021 | 22:17

Avui, dimecres, està previst que comencin les obres per modernitzar l'espai de jocs infantils situat al passeig del Comte d'Ègara, en un projecte que ha comptat amb un procés participatiu que ha implicat als i les alumnes de primària de l'escola Tecnos. Els treballs, que tenen una durada prevista de tres setmanes, consistiran a retirar els elements de joc actuals i substituir-los per uns de nous, alguns d'ells dissenyat i fabricats pel servei de Gestió de l'Espai Públic (GEP), que ha utilitzat materials sostenibles per a construir-los.

S'instal·larà un art-llibre i una taula de lectura, una xarranca, un giratori amb una cadira adaptada, un sorral amb una excavadora i un joc de picarols. A més, s'hi construirà una estructura de corda per grimpar i un gronxador de tres cadires: un niu, un pla i un per a nadons. L'objectiu és fomentar el joc col·lectiu i inclusiu i millorar aquest espai de la ciutat.

En aquesta mateixa línia, també es canviaran els bancs actuals de pedra situats al voltant de la zona de jocs, per nous bancs de fusta. D'altra banda, prop de la bassa s'instal·larà un nou hotel d'insectes, una estructura de fusta i materials naturals que vol fomentar la presència d'aquests animals autòctons que "ajuden a preservar la biodiversitat a la ciutat", diuen des de l'Ajuntament. El nou hotel se sumarà als que ja hi ha instal·lats a la plaça de la Pau, a la Casa Alegre, al parc de Sant Jordi, a la plaça Eugeni d'Ors, a la plaça Francesca Llonch, als jardins situats davant la seu dels Mossos d'Esquadra, a la ctra. de Matadepera, al carrer de Ricard Camí i a la plaça del Segle XX.

La zona de jocs infantils del passeig del Comte d'Ègara serà la primera on s'instal·larà una taula amb el joc de clara inspiració local "El joc del Drac". Creat pel rondallaire Miqui Giménez i amb els dibuixos de la il·lustradora Anna Clariana, consisteix en un joc similar a la tradicional Oca, però amb elements significatius de la ciutat de Terrassa.

Els treballs no comportaran afectacions de trànsit.