Pati de l'escola Roser Capdevila, objecte de robatori.

Dos detinguts més per robatoris en escoles

08.02.2021 | 21:17

Prossegueixen els robatoris en escoles, i prossegueixen les detencions de sospitosos sorpresos in fraganti. El diumenge, la Policia Municipal va detenir dos individus per la seva implicació en un assalt a l'escola Roser Capdevila. En la mateixa intervenció, els agents van trobar material informàtic sostret unes hores abans en un altre col·legi, el Salvador Vinyals.

El diumenge, a les 9.57 del matí, una dotació policial va observar a dues persones al pati de l'escola Roser Capdevila, al carrer de Las Palmas. Els dos individus intentaven accedir a l'interior del col·legi. Els policies van comunicar la troballa a la central i a la zona van acudir reforços, tant guàrdies uniformats com de paisà.

Els dos sospitosos van arrencar a córrer en veure la presència policial, però els efectius del cos local els van perseguir pels voltants del centre educatiu de Torre-sana.

Ells van detenir. Estan acusats d'un delicte de robatori amb força. De moment, segons sembla, en grau de temptativa. No es descarta la seva implicació en altres fets similars: en la mateixa actuació, els policies van recuperar una caixa amb ordinadors portàtils i tauletes gràfiques sostrets el dissabte en una escola pròxima, la Salvador Vinyals, al carrer de la Rioja.

Investigació
Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial de Terrassa investiguen aquests fets. I investiguen la possible relació dels detinguts amb altres robatoris i amb altres individus involucrats en la onada de robatoris en escoles que afecta a Terrassa des de fa unes setmanes. El dilluns 25 de gener, a les 3.30 de la matinada, agents locals van trobar a un intrús a l'interior de l'escola Antoni Ubach, al barri de Ca n'Anglada. El lladre havia intentat amagar-se però els policies el van enxampar quan examinaven l'edifici. Li van confiscar una caixa on guardava el botí: 26 ordinadors, dos tauletes i dues càmeres. El van detenir.

La setmana anterior, la Policia Municipal havia arrestat una persona per un robatori perpetrat a l'escola Joan XXIII, a les Arenes. Aquella mateixa setmana van ser assaltats també l'escola-bressol Soleia i el col·legi Agustí Bartra.