Seu de l'Audiència Provincial de Barcelona, on serà jutjat el cas

Demanen set anys de presó per a un home acusat d'abusar d'una nena

08.02.2021 | 21:17

El veia arribar i es feia l'adormida. i ell, el seu "avi", aprofitava l'ocasió per a fer-li tocaments. La nena tenia 9 anys quan va ocórrer allò, quan l'home que era parella de la seva àvia va abusar d'ella, unes quantes vegades, presumptament. Aquest extrem afirma la fiscal que acusa l'imputat d'un delicte continuat d'abusos sexuals i demana la imposició de set anys de presó. I el pagament d'una suma de 6.000 euros d'indemnització.

El jutjat d'instrucció número 2 de Terrassa va tramitar les diligències i el 16 de març del 2019 va acordar una mesura cautelar: l'imputat no podia acostar-se a la nena fins que el cas estigués resolt en sentència ferma. I la sentència, sembla, no trigarà a arribar, tenint en compte que l'Audiència Provincial de Barcelona ha assenyalat el judici per al pròxim 12 de febrer.

L'acusat, d'origen equatorià i de 46 anys, s'asseurà en la banqueta per a respondre d'un suposat delicte sexual perpetrat entre els mesos de setembre i desembre del 2018. En aquesta època, l'inculpat, la seva parella, la filla d'aquesta i els dos fills de la noia residien en un habitatge de l'àrea de Terrassa. Segons la fiscal, l'acusat va aprofitar aquesta convivència per a tocar els genitals de la petita quan es trobava en el llit, en el seu dormitori.

La nena fingia dormir. Els tocaments es van repetir "en un nombre indeterminat d'ocasions", assegura el Ministeri Públic en el seu escrit d'acusació. I agrega que el 31 de desembre del 2018, la nena es va quedar a dormir en un sofà. La seva mare va marxar a treballar. La seva àvia i l'acusat es van retirar a les seves estances, però l'home es va aixecar poc després i va anar cap al sofà on estava la menor. Li va passar la mà per sota de les calcetes. Ella va tornar a fer-se l'adormida.

Indemnització
Els tocaments van ser denunciats, i els pares de la nena van reclamar una indemnització per danys i perjudicis. Per a l'acusació pública, els fets són constitutius d'un delicte continuat d'abusos sexuals a menor de 16 anys i el processat és culpable. I ha de ser condemnat a una pena de set anys de presó, a pagar 6.000 euros a la nena i a no acostar-se a menys de 300 metres d'ella per un període de vuit anys.

La víctima ja va declarar en una prova preconstituida, durant la instrucció, i la fiscal sol·licita que no torni a fer-ho per a impedir que rememori aquelles vexacions sofertes. Tres testimonis i un perit psicològic han estat citats a comparèixer en el judici, que se celebrarà en la secció sisena de l'Audiència Provincial de Barcelona.