Jesús Requena, intendent dels Mossos a Terrassa, parla amb l'alcalde, Jordi Ballart, a la reunió d'ahir.

La policia reordena la central per fer front al brot de Covid-19

01.02.2021 | 22:12

Els responsables de la Policia Municipal de Terrassa han pres noves mesures de prevenció i seguretat per afrontar el brot de coronavirus al cos. L'Ajuntament ha previst reorganitzar les sales, "separant taules i reubicant agents de les unitats en altres espais,per a complir la distància de seguretat". S'ha plantejat també una neteja intensiva dels vestidors, "que a més s'han dotat d'esprais desinfectants per a que els agents en puguin fer ús", va afirmar ahir el Consistori en un comunicat.

Les mesures s'han adoptat arrel dels positius de Covid-19 detectats al cos. La setmana passada es va realitzar un cribratge amb proves PCR tant a la plantilla d'agents del cos com als treballadors dels serveis municipals de Protecció Civil, Via Pública i Mobilitat, que comparteixen lloc de treball a l'edifici de la Prefectura. En total, a 260 persones. Segons l'Ajuntament, ahir hi havia 21 agents de baixa per positiu en Covid-19, i 12 estaven confinats per prevenció. Davant la situació, els responsables de la policia van prendre "noves mesures de prevenció que reforcen les ja existents aplicades a l'inici de la pandèmia". S'incrementen i apliquen noves directrius: "S'ha previst una reorganització de les sales, separant taules i reubicant agents de les unitats en altres espais, per a complir la distància de seguretat (Sala 092, Unitat Atenció a la Victima-UAV, Unitats d'Investigació d'Accidents de Trànsit-UDIAC, Unitat d'Atenció Ciutadana-UAC), així com una neteja intensiva dels vestidors, que a més s'han dotat d'esprais desinfectants per a que els agents en puguin fer ús", destaca el govern municipal. I afegeix que aquesta setmana es limitarà el personal que pot accedir a la sala del 092, a la sala de comandaments i a les sales UDIAC, UAV i UAC i DAP "per evitar fluxos de persones".

Aquestes mesures, diu, "se sumen a les preses al cos des del mes de març de l'any passat, quan es va dotar als agents dels equips de protecció individual necessaris, que es reposen a demanda dels agents, així com a la resta d'actuacions realitzades per evitar la propagació i preservar la seguretat dels membres del cos".

Coordinació
L'alcalde, Jordi Ballart, es va reunir ahir amb l'intendent dels Mossos d'Esquadra a Terrassa, Jesús Requena, per tal d'agrair l'oferiment de la conselleria d'Interior per a reforçar la Policia Municipal degut a les baixes a causa del coronavirus. La reunió va servir també per acordar mesures de coordinació "per a fer front a aquesta situació els propers dies", va dir el Consistori.

Els dos cossos compartiran informació "de manera més instantània", amb l'objectiu de cobrir requeriments de forma més àgil i eficient. Es vol evitar que la situació de la policia local afecti a les actuacions "de seguretat i vigilància".